A-lag Herrar- Div 1

DERBYSEGER
2017-09-29 13:38
Bättre sent än aldrig, här kommer säsongens första matchreferat.
Seriepremiären är avklarad och den slutade på bästa tänkbara sätt, nämligen med en derbyseger mot Hallsta inför en fullsatt Mälarenergi Arena! Stort tack till alla 421 personer som såg matchen på plats.
Sura inleder matchen piggast och visar upp både fint försvarsspel och anfallsspel. Det är dock Hallsta som tar ledningen i matchen genom ett chansskott från kanten som retfullt letar sig in bakom Martin Byman i kassen. I slutet av första perioden får Sura en bra möjlighet att kvittera när Hallsta drabbas av en utvisning, men trots flera fina chanser står sig 0-1 perioden ut.

4.42 in i andra perioden skickar Jack Kvist in 1-1 med ett skott från backplats och matchen är kvitterad. Här står matchen och väger ett tag, men ju längre perioden går desto mer tryck kan Sura sätta på Hallsta som sjunker ner i sina försvarspositioner och vid ett par tillfällen skickar i väg bollen i ren panik när Sura sätter press. Med ett par minuter kvar av andra tar Sura ledningen när Alexander Blomkvist premiärmålar. 2-1 till Sura efter två perioder. Skottstatistiken i andra perioden slutar hela 12-4 till Sura, och Hallsta ska nog vara nöjda med att bara ligga under med ett mål inför den avslutande perioden.

I inledningen av sista perioden lyckas Jack Kvist få fram bollen till Salle Schlugi som står på bortre stolpen och kan styra in 3-1 till Sura. Strax därefter drabbas Sura av en utvisning och efter endast tre sekunders spel fem mot fyra reducerar Hallsta till 3-2 och matchen lever i allra högsta grad igen. 13.46 in i tredje är det Suras tur att spela PP. Jonas Engström hittar snyggt in till Albin Frödin från högerkanten som letat upp en fri yta mitt i Hallstas box, ”Abbe” gör inget misstag och kan skickar välförtjänt in 4-2 stenhårt i krysset bakom en chanslös Hallstakeeper. Bara ett par minuter senare fyller Kim Johnsson på från sin backposition och får bollen serverad av Salle Schlugi, 2-5 och god natt för Hallsta. Kim tvekar inte och avgör matchen med sitt 5-2 mål.

En stabil premiärmatch som Sura vinner klart och rättvist. Efter att ha hämtat ikapp underläget var det egentligen aldrig något snack, även om Hallstas PP-mål gav lite nerv till matchen. Som sagt stort tack till alla 421 som hade tagit sig till Mälarenergi Arena och bidrog till en härlig inramning till detta bruksderby! Nu blickar vi framåt till nästa lördag då bussen går till Värmland för match mot nykomlingarna Karlskoga IBF som överraskande spelade till sig en poäng borta mot favorittippade KAIS Mora IF.

Nästa hemmamatch spelas söndag den 8 oktober kl. 16:00 och då är det Arvika IBF som kommer på besök. Varmt välkomna!