SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Damer div 3 U

SuraIBF Dam3

Välkomna hit,

Vi är ett härligt gäng som spelar i serien D3. 

 

Våra träningstider är:

  • Måndagar 18.00 - 19.30  Ramnäs Kättinghallen
    Samling 17.45
  • Onsdagar 20.30 - 22.00 Mälarenergi Hallen
    Samling 20.00

 

Seriepremiär!
2021-10-23 00:25

Äntligen dags för seriepremiär! 

Fredagkväll och seriepremiär emot Askersunds IBK hemma i Mälarenergi Arena. 

Innan matchen pratar vi mycket om rörelse, snack och kvalité. Vi pratar också om att ta bollarna på mål och få in spelare framför deras keeper. 

Sagt och gjort, 03.43 in i första smäller Filippa Berg i 1-0. Ett mål som också skulle bli startskottet på en rad bra chanser och fler mål. 

08.36 in i perioden åker Askersund på en tvåa för slag. Exakt en minut senare (09.39), spelar Filippa Karlsson fram bollen till Filippa Berg och vi har 2-0. 

Vi fortsätter att spela bra, enkelt och med mycket snack, precis som vi pratat om. Det ger också utdelning igen. Efter 12.20 gör nämligen Kaon Nettelman 3-0 och 18.38 in gör Emilia Isaksson 4-0. 

På det stora hela en väldigt bra period, både offensivt och defensivt. 

I pausen pratar vi om att fortsätta hålla snacket uppe, fortsätta spela enkelt och fortsätta att hjälpa varandra ute på banan. Vi gör precis tvärtom. 

Vi gör en svag period där det mesta går emot oss. Slarv i uppspel, slarv i bollmottagningar, slarv i snack och inställning. Vi är alla rörande överens om att det är Rosario i kassen som ser till att vi kliver av andra perioden med vår 4-0 ledning intakt. 

Snacket i paus handlar mycket om att börja prata där ute igen, om att börja hjälpa varandra, spela enklare, hålla ner tiden på bytena och framförallt inte stressa upp oss. 

Askersund börjar betydligt bättre än oss i tredje också och får rättvist in en reducering efter 03.58.

08.23 in i tredje akten smäller det igen. Vi tittar alldeles för mycket boll och bjuder in Askersund ordentligt i matchen. Perioden fortsätter trevande för vår del och motståndarna skapar ett par farliga lägen till. Efter 14.03 tar vi timeout, mest för att stressa ner och få ett break i Askersunds press. Efter timeouten ser det bättre ut, vi stänger ner mitten på ett mycket bättre sätt och håller motståndarna på utsidan. Askersund gör ett sista försök att nå ytterligare en reducering samt kvittering genom att plocka målvakten. Men vi spelar av sista två minuterna på ett väldigt bra sätt och bärgar vår första trepoängare för säsongen. Premiär är alltid premiär, så det var oerhört skönt att vi lyckades hålla ihop det och kriga oss till en seger! 

1-0: Filippa Berg

2-0: Filippa Berg, ass: Filippa Karlsson

3-0: Kaon Nettelman

4-0: Emilia Isaksson

 

Stort plus till alla spelare för viljan att kriga för varandra matchen igenom.

 

Extra stort plus till Rosario Aravena som många gånger håller oss kvar i matchen med viktiga räddningar. Kaon Nettelman och Emilia Isaksson som sliter otroligt hårt åt båda hållen matchen igenom! 

Nu laddar vi för en ny bra träningsvecka, innan det är  dags för länsderby emot Västerås IBS nästa fredag. Tekning 19.30 i Mälarenergi Arena, Västerås. 

Stort tack till Askersunds IBK och domarna för en väl genomförd match. 

Också ett stort tack till alla er som tog er till hallen och stöttade oss matchen igenom! 

/ Coach

Seger!
2021-09-26 22:23

Under söndagen spelade vi träningsmatch borta emot Knäppmora AIK.

En stundtals ganska jämn match med chanser åt båda håll, där vi ändå skapar de hetaste lägena. 

 

Första perioden startar vi ganska bra, vi har bra fart och hjälper varandra på ett bra sett. Men ju längre in i perioden vi kommer, ju mer kommer också Knäppmora in i matchen. Efter 11.34 gör Knäppmora 1-0 efter lite för mycket bolltittande från vår sida. Resultatet står sig perioden ut, kanske inte helt rättvist enligt undertecknad. 

 

I pausen pratar vi mycket om att hålla uppe snacket, att hjälpa varandra och att spela enkelt. Vilket vi också gör under större delen av perioden. Vi skapar ett par bra chanser men får inte in bollen. Fortfarande 1-0 till hemmalaget inför den tredje perioden. 

 

I pausen inför den tredje så är det två saker: Spela lite enklare och se till att ha trafik framör deras kasse när vi tar avsluten. Vi startar tredje på ett bra sett. Vi spelar mycket enklare och rakare, vilket också gör att vi spenderar mer tid på deras planhalva. Allt slit och krig lönar sig tillsut också. Efter ca 06.45 får vi ett frislag och Felicia smyger upp på bortre från sin backposition, får en diagonalare av Moa och rakar enkelt in 1-1, tid: 06.48. Målet ger oss bra energi som vi omvandlar till farliga lägen, men även till en utvisning för hemmalaget. 10.00 står klockan på, 10.22 har vi gjort 1-2 i PP genom Berg som tar avslut utifrån. Efter ytterligare 5.30 så är det dags igen, Emilia hittar Karlsson som sätter dit 1-3, tiden för målet: 15.50. Knäppmora tar timeout efter 16.07, en timeout där vi pratar om att spela enkelt och behålla lugnet. Dessvärre fallerar det ganska snabbt då Knäppmora spelar med otroligt hög press, som tvingar oss att kasta iväg bollar. Vi stressar upp oss och står mer eller mindre och bara slår ifrån oss. Därför tar vi en timeout efter 17.39, för att lugna ner oss. Efter timeouten gör vi precis det, vi lugnar ner oss och spelar av matchen. Som krydda på moset efter en redan väl genomförd match, så får vi göra ytterligare ett mål. Rosario i kassen nyper en boll, kastar den långt efter sargen till Moa, Moa i sin tur tittar upp och ser Maja helt ren i mitten, en enkel passning och vi har 1-4, tid: 19.58. 

 

Vi tar med oss väldigt många bra saker från dagens genomkörare, men vi tar också med oss en del "bra att veta", sånt vi behöver jobba med för att utvecklas ännu mer. 

 

Coach hade inför matchen ett par ledord: Glädje, Vilja, Enkelt, Tålamod, Fysik, Aggresivitet och Tillsammans. Vi checkar av varenda punkt på den listan, men framförallt ett av ledorden: TILLSAMMANS! Vi krigar och sliter som ett lag, vi håller humöret och inställningen uppe. 

 

Vi tackar Knäppmora AIK och domarna för en väl genomförd match och önskar er lycka till i serien! 

 

1-1: #60 Felicia, Ass: #71 Moa

1-2: #15 Berg, Ass: #40 Thilda

1-3: #30 Karlsson, Ass: #28 Emilia
1-4: #26 Maja, Ass: #71 Moa

 

Nu laddar vi för en ny träningsvecka där vi ska fortsätta gnugga på, precis som vanligt! 

 

 

 

 

Kalendern uppdaterad
2021-02-15 11:36
Vår kalender är nu uppdaterad med träningstiderna som gäller tillsvidare. Det kommer garanterat att bli ändringar men just nu är det detta som gäller.
Om det nu skulle bli matcher under våren så lägger vi till dessa vartefter.
Uppskjutna matcher
2020-11-05 08:04
Med anledning av den ökade smittspridningen i Västmanland och i angränsande län så kommer helgens JAS-match mot Karlstad och DJ-match mot Sala att skjutas upp. Derbyt mot Hallsta i FK1 ska än så länge spelas som planerat.
När det gäller Juniorallsvenskan så är den serien pausad helt med förhoppning att kunna återstarta första veckan i december. Återstår att se om det är möjligt, tveksamt tror vi.
När det gäller DJ och FK1 så styrs dessa serier efter de regionala rekommendationerna. Än så länge så har inte vårt län fått skärpta restriktioner men det är nog bara en tidsfråga. 
Information om vad som gäller vid skärpta restriktioner finns att läsa på innebandy.se.
Askersund-Surahammar
2020-11-01 09:40
Här kan ni följa dagens match i DJ-serien mellan Askersund- Surahammar IBF

https://solidsport.com/surahammarsibf-dj/games/g/n6u0elk

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Surahammars IBF, 23/03 11:55 
Surahammars IBF, 02/03 23:18 
Surahammars IBF, 19/02 20:26 
 
Våra Sponsorer